Innovatív termékfejlesztés a Szent Lótusz Egészségtár Kft.-nél 

szeptember 5-én indult el a Szent Lótusz Egészségtár Korlátolt Felelősségű Társaság GINOP-2.1.4-15-2018-00062azonosító számú „Innovatív termékfejlesztés a Szent Lótusz Egészségtár Kft.-nél” című projektje.

Kedvezményezett neve: Szent Lótusz Egészségtár Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Innovatív termékfejlesztés a Szent Lótusz Egészségtár Kft.-nél

Vissza nem térítendő támogatás összege: 4 984 720 Ft

A Projekt megvalósításának kezdete: 2019.09.05.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2019.12.13.

Az innovatív termékfejlesztéshez kapcsolódó projekt, a Szent Lótusz Egészségtár Kft. és a projekt megvalósításába bevont szolgáltató által olyan gluténmentes, valamint teljesen allergénmentes, emelt rosttartalmú, csökkentett szénhidrát tartalmú, jó minőségű szénhidrátokból álló, komplett növényi fehérjével dúsított késztermékek, aprósütemények, száraztészták, lisztek és lisztkeverékek bevezetéséhez járul hozzá, melyek a hazai és a nemzetközi piacon is megállják a helyüket. Ízre és állagra is hasonlatosak a megszokott durum és egyéb búzalisztes alapú társaikhoz, ugyanakkor egészségkárosító hatással nem rendelkeznek. Partnercégeink, leendő vásárlóink, a külföldi piac számára egyaránt hiteles termékcsalád kialakítása a cél, így elengedhetetlen a pontos vizsgálatokkal igazolt adatok és információk megléte. A fejlesztés jóvoltából termékeink a teljes kiőrlésű köles és a bambuszrost rosttartalmának köszönhetően kiegészítik a társadalomra jellemző rosthiányos táplálkozást, nyújtott felszívódású, jó minőségű szénhidrátok. A Szent Lótusz Egészségtár Kft. jelen projektjének keretében keletkező eredményeknek köszönhetően a vállalkozás meglévő termékei innovatív módon kerülnek továbbfejlesztésre, ezáltal hozzájárulva az allergénmentes élelmiszerek szélesebb spektrumához az egészséges táplálkozást előnyben részesítők körében, illetve segítséget nyújtva az ételintoleranciában, valamint ételallergiában szenvedő emberek számára.